Česká spořitelna půjčka


Česká spořitelna poskytuje půjčku ve výši od 20 000 Kč až do 600 000 Kč. Peníze je možné čerpat v hotovosti na ruku nebo převodem na bankovní účet klienta. Půjčka České spořitelny je neúčelový úvěr, to znamená, že na co použijete prostředky je jen na Vás, účel použití není třeba bance dokladovat. Úvěr není třeba "zajištuje", získáte ho i bez ručitele. Díky dlouhé lhůtě splatnosti, až 7 let, je možné získat poměrně nízké měsíční splátky. Pamatujte však na to, že čím delší lhůtu splatnosti si zvolíte, tím více úvěr přeplatíte na úrocích. Při výběru splatnosti půjčky byste měli myslet na to, abyste úvěr zbytečně nepřepláceli, ale na druhé straně příliš krátká splatnost může způsobit napjatý finanční rozpočet, který již při krátkém výpadku příjmu z důvodu pracovní neschopnosti nebo ztráty zaměstnání může způsobit vážné problémy se splácením.

Pro takové případy však Česká spořitelna poskytuje možnost uzavřít pojištění schopnosti půjčku splácet. Pojištění sice měsíční splátku navýší o několik procent, ale na druhé straně budete mít jistotu, že v případě nepříznivých životních situací převezme pojišťovna splácení úvěru za Vás.
Jak již bylo uvedeno, maximální objem úvěru je 600 000 Kč, ale každou žádost posuzuje Česká spořitelna individuálně, to znamená na základě měsíčních příjmů a výdajů žadatele a na základě jeho / její schopnosti úvěr splácet. Spořitelna pro zájemce o úvěr připravila online kalkulačku, která umožňuje orientační výpočet měsíční splátky. Stačí zadat požadovanou částku, vybrat si, zda máte zájem o účelový nebo neúčelový úvěr a okamžitě budete vědět, kolik Vás přibližně bude stát měsíční splátka. Online kalkulačka je dostupná přímo na webu České spořitelny.
 
Nejčastěji splátky, se kterými můžete počítat ...
 

50 000 Kč ...
992 Kč měsíčně
100 000 Kč ...
1 898 Kč měsíčně
200 000 Kč ...
3 501 Kč měsíčně

Výhodou je fixní úroková sazba, která se nebude měnit po celou dobu splatnosti. Orientační výše úrokové sazby je 8% ročně a roční procentní sazba nákladů (RPSN) je minimálně 10,06%.
 
Poplatky
  • Přijetí, posouzení a vyhodnocení žádosti o úvěr : 1% z výše poskytnutého úvěru, max. 5.000 Kč
  • Správa a vedení úvěrového účtu: 59 Kč / měsíčně
  • Úhrada nákladů spojených s mimořádnou splátkou úvěru : 0,5 % z výše mimořádné splátky (Méně než 1 rok do splatnosti) - 1 % (Více než 1 rok včetně do ukončení )
  • Poplatek za správu klienta v prodlení : 300 Kč
 
Splácení
Klient si může sám stanovit datum měsíční splátky, podle toho, který mu vyhovuje (například po výplatě). Půjčka České spořitelny se přizpůsobí Vašim možnostem a požadavkům i během splácení. Kdykoliv si můžete zvýšit nebo snížit splátku, přičemž změna splátky je zdarma (bez poplatku) a počet těchto změn není omezen. Změnu splátky je možné realizovat nejdříve po 6 řádně uhrazených splátkách a nová (pozměněná splátka) může být zvýšená nebo snížená maximálně o 50% ve srovnání s původní uvedenou ve smlouvě. Tato služba je podmíněna tím, že při jejím využito nesmí dojít k překročení maximální lhůty splatnosti.
 
Podmínky
Půjčka z České spořitelny je určena pro klienty - fyzické osoby ve věku od 18 let s pravidelným příjmem. Pro vyřízení žádosti budete potřebovat doklad totožnosti, a potvrzení o výši příjmu. V případě, že máte osobní účet vedený v ČS, tak pro vyřízení úvěru nemusíte předkládat potvrzení o příjmu.