Jak na úvěr

Nabídky nebankovních úvěrů jsou opravdu velmi lákavé z důvodu rychlého a jednoduchého získání peněz. Mnoho lidí snadno naletí lákavým reklamám a půjčí si.
Měli byste vždy pečlivě zvážit, od koho a za jakých podmínek si půjčíte. Před tím, než se rozhodnete pro úvěr, je dobré předem zvážit, zda jste schopni úvěr splácet. I když nebankovní subjekty nabízejí možnost půjček i pro lidi bez práce, neznamená to, že nebudete muset splácet. Proto je třeba spočítat Vaše příjmy a výdaje, a pak se rozhodnout, jakou měsíční splátku si můžete dovolit. Výhodnější jsou úvěry, u kterých je jistá forma ručení. Tyto mají nižší úrokovou sazbu, takže nakonec Vás bude půjčka stát méně. Existuje několik forem ručení:

Ručení nemovitostíRučení nemovitostí je nevýhodné při malých půjčkách. Je riskantní ručit nemovitostí při půjčce pár tisíc korun. V případě, že se dostanete do platební neschopnosti, riskujete střechu nad hlavou. Další nevýhoda je delší doba schválení úvěru, protože musí být odborníkem provedena obhlídka, s níž jsou spojeny dodatečné náklady.

Ručení jinou osobouV případě že nemáte příjem, můžete požádat o úvěr, když máte ručitele, který může výši svého příjmu prokázat.

Pokud si chcete vzít úvěr, pak jedině od seriózní společnosti. O serióznosti hodně napoví i smlouva, která by měla být krátká a přehledná a neměla by obsahovat příliš mnoho zkratek. Smlouvu si pořádně přečtěte a
rozhodně smlouvu nepodepisujte pod nátlakem a na počkání. Vždy si vyžádejte nejprve její kopii, kterou si doma několikrát přečtěte. Pokud se setkáte s odbornou terminologií, která není jasná, neváhejte se na nejasnosti zeptat. Pokud s podmínkami souhlasíte, smlouvu podepište.

V případě, že nebudete moct splácet ...Nečekejte na upomínky, ale okamžitě kontaktujte poskytovatele p
ůjčky. Dohodněte si osobní schůzku, kde vysvětlíte Vaši situaci. Většina poskytovatelů je ochotna přistoupit na snížení nebo dočasný odklad splátek, dokud se Vaše situace nezlepší. Budete sice muset zaplatit poplatky za prodlení, ale alespoň nepřijdete o celý svůj majetek v důsledku exekučního řízení.